Welkom
  De Gîte
  De Walnoot
  Omgeving
  Route
  Actueel
  Contact
  Links
  Nadalie is een klein rustig gehuchtje omgeven door prachtige eiken bossen, kleine open veldjes en paadjes met stenen muren. Vanuit uw vakantiewoning kunt u direct (evt. bewegwijzerde) wandelingen maken. Bij uw aankomst "hoort" u de stilte en kan het onthaasten beginnen!


Met een beetje goede wil komt u ook nog wat bewoners tegen; In het begin van de twintigste eeuw moeten er 24 schoorstenen hebben gebrand in nadalie, maar nu zijn er dat nog 5, of af en toe en sporadisch een paar meer. Wat resteert is heel gastvrij en altijd in voor een praatje.


Nadalie ligt op de grens van 2 departementen in het zuid-westen van Frankrijk: de Dordogne en de Lot. Beide zijn het mooie franse provincies met een eigen karakter, heel veel cultuur en omdat we er precies tussenin wonen kunnen we ook makkelijk bij mooie plaatsen komen. Gemiddeld zal het 5 graden warmer zijn dan in Nederland. Voor de zomermaanden betekent dit een gemiddelde dagtemperatuur van 27 graden. Maar ook de maanden april-mei-juni en augustus-september-oktober zijn vaak ook zeer aangename vakantietemperaturen. Voor de 1e dagelijkse voorzieningen is Salviac (5km) het aangewezen dorp, voor de grotere inkopen bevinden zich in Gourdon (17km) " les grands surfaces" .