Welkom
  De Gîte
  De Walnoot
  Omgeving
  Route
  Actueel
  Contact
  Links
  De bodemgesteldheid in de omgeving van Nadalie is bepaald door oude kalkrijke afzettingen uit het jura-tijdperk. De bodem is vooral te bebouwen in de droge dalen die ontstaan zijn door het oplossen van de kalk on de ondergrond. Hoewel de bodem bestaat uit zware klei is hij vermengt met het verweringsproduct van het kalkgesteente en is zeer poreus. De druif, maar ook de walnoot en op de minder zware gedeeltes de truffel groeien hier prima, maar ontlenen bovendien een typische, diepe en zeer gewaardeerde smaak aan deze grond.

Alle plussen en minnen overwegende hebben wij in 2002 zes hectaren aangeplant met walnotenbomen. De drie varieteiten, die we hebben gekozen op basis van smaak, zijn Grand Jean, Fernor en Franquette. Het grootste deel van de productie leveren we aan de COOP Cernot, maar een ander deel is bestemd voor vrienden, kennissen en gasten of anderen die willen meeproeven.

De noten worden door ons zelf gekraakt, gepeld en gesorteerd met machines die we in onze oude tabakschuur hebben opgesteld. Gekraakte noten worden snel vacuum gesealed zodat ze minstens een jaar hun fijne smaak behouden.

De walnoot zit als twee helften in zijn schil en wij sorteren de notenhelften die zo heel mogelijk zijn om gesealed te verpakken per 250 gram.

Een deel van de noten wordt geperst tot walnotenolie en wie dat eenmaal heeft geproeft vergeet nooit meer de smaak van echte walnotenolie.

De notenolie wordt gebotteld in flesjes van 250 mililiter. Het kurkje wordt met krimpfolie vastgezet, waarna het ons visitekaartje om zijn hals krijgt.

Als u ook eens wilt proeven bent u van harte welkom, maar u kunt ook een mailje sturen naar francien@nadalie.eu.